AK Partili Vekilden Fındık Üreticilerine Müjde: Fındık Fiyatları Yükselecek

AK Partili Vekilden Fındık Üreticilerine Müjde: Fındık Fiyatları Yükselecek

AK Parti Grup Başkanvekili Dr. Leyla Şahin Usta, "Türkiye Buluşmaları" programı kapsamında Giresun'a gelerek önemli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Fındık fiyatlarına değinen Usta, fındık üretiminin artırılması ve dünya pazarında daha güçlü bir konuma gelinmesi gerektiğini vurguladı. Usta, Avrupa'daki rekolte düşüşüne dikkat çekerek, fındık fiyatlarının yeniden 135 TL'nin üzerine çıkacağından emin olduğunu belirtti.

Giresun Uygulama Oteli'nde düzenlenen toplantıda Usta'ya, Giresun milletvekilleri Ali Temür, Prof. Dr. Nazım Elmas, Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Trabzon Milletvekili Vehbi Koç ve Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz da eşlik etti. Usta, Giresun'un fındık üretimi açısından kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, milletvekillerinin oluşturduğu "Fındık Çalışma Grubu" sayesinde üretim ve kalite artırımı konularında çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Fındığın sadece ucuza ihraç edilmesini değil, katma değerli ürünler haline getirilerek dünya piyasasında daha değerli bir konuma ulaşmasını hedeflediklerini söyleyen Usta, Tarım Bakanlığı, Fiskobirlik ve TMO'nun bu konuda yapması gereken her türlü çalışmayı yakından takip ettiklerini vurguladı.

Fındık fiyatlarının serbest piyasada 114 TL'ye kadar gerilemesiyle ilgili de konuşan Usta, fiyatın yeniden yükseleceğini belirtti. Özellikle Avrupa'da fındık rekoltesindeki düşüşün, Türkiye'deki fındığın değerini artıracağını ifade eden Usta, Giresun fındığının dünyada eşsiz bir lezzete sahip olduğunu ve fiyatların eski yüksek seviyelerine ulaşacağını belirtti.

Kaynak: Yeşilgiresun

Önceki Haber Düzce'den Ocak Ayında 2 Bin 294 Ton Fındık İhraç Edildi
Sonraki Haber Norveç Japonya İsviçre ve Kanada Türkiye'den fındık alımı yapacak mı?
Benzer Haberler