Enver Yılmaz: Fındık Üreticisi Yalnız Değil, Adaletsizliği Gündemde Tutacağız!

Enver Yılmaz: Fındık Üreticisi Yalnız Değil, Adaletsizliği Gündemde Tutacağız!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Enver Yılmaz, serbest piyasada fındık fiyatlarının düşmesi üzerine yaptığı açıklamada, üreticilerin kaderine terk edildiğini belirtti. Yılmaz, Cumhur İttifakı milletvekillerinin bu duruma kayıtsız kalmasını eleştirerek, bölge halkının yalnız bırakıldığını vurguladı. "Fındık üreticimiz yalnız değildir!" diyen Yılmaz, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu liderliğinde, fındık fiyatlarındaki adaletsizliği gündemden düşürmeyeceklerini ifade etti. 

Fındık fiyatlarındaki düşüşün sadece üreticileri değil, bölge ekonomisini de olumsuz etkilediğini söyleyen Yılmaz, bu sorunun çözümü için Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım şartlarını esnetmesi gerektiğini belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yılmaz, fındık fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yılmaz, fındık bahçelerine zarar veren kahverengi kokarca böceği yüzünden birçok üreticinin zor durumda kaldığını ve gelecek yıl üretim yapamayacak hale gelebileceğini belirtti. Bu durumun sadece üreticiyi değil, bölge ekonomisini de ciddi şekilde etkileyeceğini vurguladı.

TMO Alım Şartları Esnetilmeli

Yılmaz, TMO'nun alım süreçlerinde daha esnek olması gerektiğini savunarak, özellikle kokarcalı fındığın da alınmasını, ödeme süresinin peşin sisteme dönüştürülmesini ve alım şartlarının hafifletilmesini önerdi. Ayrıca, serbest piyasada tekelci firmaların oluşturduğu olumsuz duruma müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

"Üreticimizin Yanındayız"

Yılmaz, Cumhur İttifakı milletvekillerinin üreticilerin sorunlarına sessiz kalmasını eleştirerek, gariban üreticinin ürününün düşük fiyatlarla satılmasına kayıtsız kalmanın kabul edilemez olduğunu söyledi. "Fındık üreticimiz yalnız değildir" diyerek, üreticilerin sesi olmaya devam edeceklerini ve fındık fiyatlarındaki adaletsizliği gündemde tutacaklarını belirtti.

Kaynak: Ünye Kent Haber 

Önceki Haber 50 Randıman Fındık Fiyatları Yükselişte! Güncel Serbest Piyasa Fiyatları
Sonraki Haber Fındık Fiyatı Neden Düşük? Yada gerçekten düşük mü?
Benzer Haberler