"Fındık Üreticisi Tüccarın İnsafına Bırakıldı"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Giresun’da yaptığı basın toplantısında fındık fiyatlarındaki düşüşün hükümet politikaları yüzünden yaşandığını belirtti. Fındık üreticilerinin zor durumda olduğunu vurgulayan Erbakan, tarım kesiminin yaşadığı ekonomik sıkıntıların, emekli ve asgari ücretlilerden farksız olduğunu söyledi.

Erbakan, Ziraat Odası'nın fındığın kilogram maliyetini 147 lira olarak hesapladığını, ancak devletin fındık için 135 lira alım fiyatı açıkladığını hatırlattı.

"Üretici Tüccara Mahkum Edildi" 

Erbakan, fındığın şu anda 115 liraya satıldığını belirterek, "Tüccar neden bu fiyata alıyor? Çünkü devlet, üreticinin arkasında durmuyor. Devlet, 'Ben fındığı yüksek bir fiyattan alacağım, tüccara mahkum değilsin' demiyor. Halbuki merhum Necmettin Erbakan hocamız, 54. hükümet döneminde bu sorunu çözüp, fındığı yüksek bir fiyattan alarak üreticiyi tüccarın insafına bırakmadı" dedi. 

Çiftçinin, emeklinin ve asgari ücretlinin mevcut ekonomik şartlarda zorluk yaşadığını vurgulayan Erbakan, üreticilerin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: Yeşilgiresun

Önceki Haber Atakum Belediyesi'nden 1. Fındık Festivali Daveti
Sonraki Haber Fındık Fiyatları: Ferrero ve Fiskobirlik'te Son Durum
Benzer Haberler