"Fındıkta Adaletsiz Fiyat Politikalarına Son Verilmeli"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, fındık üreticilerinin adaletsiz fiyat politikalarıyla karşı karşıya olduğunu vurguladı. Türkiye'nin, dünya fındık ihtiyacının yüzde 70'ini karşıladığını hatırlatan Dervişoğlu, fındığın ülke ekonomisi için vazgeçilmez bir ürün olduğunu belirtti.

Ordu ve Giresun’daki fındık üreticilerinin mağduriyet yaşadığını dile getiren Dervişoğlu, "Fındık üreticilerimiz, diğer tarım sektörlerinde olduğu gibi haksız fiyat politikalarıyla karşılaşıyor. Hem bölge ekonomisi hem de Türkiye için büyük öneme sahip olan fındık, koruyucu politikalarla desteklenmeli" dedi.

Tarım sektöründe yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Dervişoğlu, "Bir emekçinin döktüğü alın teri, karşılığında ekmeğe dönüşmüyorsa bu düzen adil değildir. Biz, emeği hakka çevirecek bir adalet sistemi kuracağız ki her vatandaş, yöneticilerinden memnun olsun" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu’nun bu açıklamaları, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunlara çözüm bulma noktasında atılacak adımların önemini bir kez daha gündeme getirdi. Üreticilerin taleplerine kulak verilmesi gerektiğini belirten Dervişoğlu, bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kaynak: Orduhayat

Önceki Haber Fındık Fiyatları Ne Kadar Oldu? 21 Eylül Cumartesi Güncel Fiyatlar
Sonraki Haber Fındık Piyasasında Manipülasyon İddiaları! Üreticiler Ne Yapmalı?
Benzer Haberler