İtalya'da Fındık Üretiminde Tarihi Düşüş

İtalya'da Fındık Üretiminde Tarihi Düşüş

İtalya, fındık üretiminde en kötü yıllarından birini yaşıyor. Piedmont bölgesinde düzenlenen 22. Piedmont Fındık Pazarı Fuarı'nda, üretimin ve verimin yarıya düştüğü açıklandı. Fuarın açılışını, yaklaşık 10 yıldır Ozzano'da fındık üretimi yapan Bakan Roberto Calderoli gerçekleştirdi.

2024 yılı, Piedmont fındık sektörü için tarihinin en zor yıllarından biri olarak tanımlanıyor. Hektar başına üretim, önceki yıllarda 15 kental iken, bu yıl 5 kental'e geriledi. Uzun süreli kötü hava koşulları ve bitki sağlığı tedavilerinin uygulanamaması, fındıkta ciddi kalite kaybına ve üretim düşüşüne yol açtı.

Fuar kapsamında düzenlenen yuvarlak masa toplantısında, bölgenin tarım ve fındık sektörü üzerine konuşmalar yapıldı. Coldiretti Başkanı Mauro Bianco, fındığın Alessandria bölgesi için stratejik öneme sahip olduğunu ve üretimde sürdürülebilirliğe daha fazla odaklanılması gerektiğini vurguladı. İklim değişikliklerine karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirten Bianco, Monferrato'daki fındık yetiştiriciliğinin çevreye katkı sağladığını ve bölgeye istihdam ve gelir getirdiğini söyledi.

Coldiretti Alessandria Başkanı Alberto Pansecchi ise, fındık bahçelerinde toprağın gübrelenmesi ve kalsiyumun önemine dikkat çekerek, iklim değişikliklerinin etkilerine karşı alınacak önlemlerin altını çizdi.

Kaynak: OrduOlay

Önceki Haber Fındık Fiyatlarında Tarihi Düşüş! Fiyatlar 100 TL'ye Yaklaştı
Sonraki Haber Kalekaya, Kahramanmaraş'ın Yeni Fındık Merkezi Olma Yolunda
Benzer Haberler