TMO Gölköy Şubesi Kapatıldı, Üreticiler Mağdur!

TMO Gölköy Şubesi Kapatıldı, Üreticiler Mağdur!

Ordu’nun Gölköy ilçesinde fındık üreticileri, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Gölköy Şubesi’nin kapanmasıyla büyük sıkıntılar yaşıyor. Üreticiler, yüksek nakliye maliyetleri ve düşük fındık alım fiyatları nedeniyle mağdur olduklarını dile getiriyor.

Bayıralan Mahallesi sakini Sedat Akgüz, TMO şubesine randevu almak istediklerinde, Gölköy şubesinin artık hizmet vermediğini e-Devlet üzerinden öğrendiklerini belirtti. Akgüz, Ankara’yı arayarak durumu ilettiklerini, ancak kendilerine Ordu ile irtibata geçmeleri gerektiğinin söylendiğini ifade etti. Ordu’daki yetkililerle yaptıkları görüşmede ise şubenin açılmayacağı bilgisini aldıklarını paylaştı.

Şubenin kapanmasının ardından üreticiler, ürünlerini satmak için 45-50 kilometre uzaklıktaki Ulubey ilçesine gitmek zorunda kalıyor. Akgüz, bu mesafe nedeniyle üreticilerin 15-20 bin lira arasında değişen nakliye ücretleriyle karşı karşıya kaldığını ve tüccarların, 55-60 randıman fındıkları daha düşük fiyatlardan satın almak istediklerini vurguladı.

TMO’nun Gölköy şubesinin kapanmasıyla birlikte çiftçiler, fındıklarını 110-120 lira gibi düşük fiyatlardan satmak zorunda kalıyor. Üreticiler, TMO’nun Gölköy şubesinin yeniden açılmasını talep ediyor.

Kaynak: Ünyekent

Önceki Haber Fındık Fiyatı Neden Düşük? Yada gerçekten düşük mü?
Sonraki Haber Küresel İklim Değişikliği ve Fındık Üretimi: Etkileri ve Çözüm Yolları
Benzer Haberler