Samsun'da 1. Fındık Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

Samsun'da 1. Fındık Festivali Coşkuyla Gerçekleşti

Atakum Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen 1. Fındık Festivali, halk oyunları, konserler ve çeşitli etkinliklerle büyük ilgi topladı. Festivalde, fındık emekçilerinin haklarının korunması ve emeğin karşılığının alınması konusu da öne çıktı.

Atakum Belediyesi ile Özören, Karakavuk, Yeşiltepe, Kurugökçe, Kabadüz, Aksu, Erkli, Fındıklı, Elmaçukuru, Kasnakçımermer, Akalan ve Şenyurt köylerinin katkılarıyla, Özören mahallesinde gerçekleştirilen festival, "Birlikte üretiyoruz, birlikte yönetiyoruz" sloganıyla düzenlendi. Etkinliklerde halk oyunları, kemençe gösterileri, konserler, kemençeler eşliğinde otçu yürüyüşü, aşıklar atışması, kadın el emeği pazarı ve çocuk atölyeleri gibi çeşitli aktiviteler yer aldı.

Festival programına Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, belediye başkan yardımcıları, köy muhtarları, dernek yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalde konuşan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, "Özören mahallemizde ilkini gerçekleştirdiğimiz Fındık Festivali’ne hepiniz hoş geldiniz. Tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinlikleri düzenlemek bizden, ama festivalin coşkusu sizden. Fındık Festivali'nde Karadeniz horonları oynarken, fındığın da hak ettiği değeri bulmasını istiyoruz. Devlet yöneticilerimizden, fındık emekçilerimizin alın terinin yerde kalmamasını ve haklarının korunmasını rica ediyoruz. Emeği geçenlerin hakkı verilsin ve bu festivaller her yıl aynı coşkuyla kutlansın." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sondakika.com

Önceki Haber Giresun'da Fındık Tekellerine Karşı Hareket Başlatıldı!
Sonraki Haber Sakarya'da Fındık Üretiminde Verim ve Kaliteyi Artıracak Yeni Çeşitler Belirlendi
Benzer Haberler